Over ons

Geschiedenis

Wipton werd begin jaren ’90 in het leven geroepen door een handvol creatieve dorpsbewoners, die het tot hun taak hadden gemaakt de lokale culturele leemte in Wippelgem te vullen. 
In de lente van 1994 bracht het jonge gezelschap zijn eerste productie, een dolkomische klucht, voor een paar honderd nieuwsgierige dorpelingen. Het werd een daverend succes. Gesteund door de vele positieve en enthousiaste reacties, beslisten de Wipton-leden dat een tweede productie niet kon uitblijven…

De vereniging

Wipton…

Beste toneelliefhebber,…

Het stuk “Het Behang” was een topper. Iedereen genoot ervan. Jammer genoeg hebben de twee schilders er geen opdrachten aan over gehouden.
Met enthousiasme en onder professionele begeleiding gaf gans de ploeg het beste van zichzelf. U, beste toneelliefhebber, mocht alweer genieten en uit de vele positieve reacties blijkt dat we op dit elan mogen doorgaan.

Handen uit de mouwen voor de decorploeg om te helpen het decor opzetten voor het concert van W.I.K. Wat was dat zeg, een muzikaal hoogstaand en technisch kundig uitgevoerd concert gebracht door een blinkende groep muzikanten. “Hemelse muziek”. De zaal daverde niet maar ons hart klopte sneller bij het horen van zoveel schoonheid. Proficiat aan iedereen die meewerkte en bedankt voor deze oor- en geest strelende avond.

Als ik naar buiten kijk is het hier super druk. Mezen vliegen af en aan naar de nestkastjes. Hoeveel kilometers die beestjes afleggen, ik weet het niet. Er zijn terug merels en die sleuren “regenwormen” uit de grond. Een fazant laat schel een kreet horen, hij loopt met een zere poot en mankt. Waarschijnlijk kreeg hij al een kogel streling van een jager. De hosta’s hebben licht gevoeld en tonen hun mooie groene generfde bladeren. ’s Morgens lichten er door dauw duizenden diamanten parels op. Er is een polemiek rond “melkdistels”. In het gras staan er 26.322,5. Eerst fier met gele bloemen, later met pluisbloemen. Zegt de imker, prachtig laten staan. Kinderen blazen de pluisjes weg. Zegt de tuinman die zijn ges schoon legt met een tandenborstel, al dienen vuilen boel in mijn ges. Ik wilde hem nog trakteren met molsla van deze prachtige plant maar hij was er niet voor te vinden.

We bereiden ons met de WIPTONPLOEG voor op een daguitstap naar Mechelen. Het zal een hartzalvende samenkomst worden waarover ik u beste lezer zeker verslag brengt.

Het stuk voor volgend jaar is gekozen, “Bommen in de barak”. Je kan dus nu al op zoek gaan naar camouflage kledij om de voorstellingen bij te wonen.

In de Gentse Fieste spelen Guy, Hilde, Antoine en Olga mee in een dolle komedie van Romain Deconinck “Ons politie in positie op d’expositie”.

Wat dacht u lieve lezer van een gezonde geest in een gezond lichaam. Een damesploeg en een herenploeg namen deel aan de Ekiden marathon. Beide ploegen liepen de wedstijd uit. Damesteam 4:20:03. Herenteam; 3:46:54. Over souplesse, uithoudingsvermogen en inzet gesproken.

Lieve lezer, geniet van duizend groene tinten, de veelkleurige violen, de eerste malse sla en weet…. de zomer komt.

Vriendelijke groet.

Debbaut Miet

Miet is een vaste waarde bij Wipton, en voorziet telkens een column in het dorpskrantje ‘De Wippelgemnaar’.